Från mello till vardagen igen

2/03/2014

Nu har vi återigen landat på hemmaplan efter helgens festligheter och svidat om till vardagskläderna. Men bara för en vecka, för nästa helg är det dags igen! Ja, nu kommer vi ju inte åka runt på alla delfinalerna, men vi kommer sitta bänkade framför TV:n. Men vi kommer definitivt åka nästa år igen på någon av delfinalerna för det är extra kul att sitta med i publiken. Även att vi gick på genrepet tidigare på lördagen, för att alla skulle orka hålla sig vakna, är det lika roligt eftersom de kör allt precis likadant som i direktsändning. Säga vad man vill om Melodifestivalen, men en färgsprakande show är det allt!

 




I Malmö i bodde på Mayfair Hotell Tunneln, där jag bott tidigare och varit mycket nöjd. Hotellet har gammal stil, med mysiga modernt inredda rum. Vi hade bokat ett fyrbädds familjerum och fick ett väl tilltaget rum, men plats för fem bäddar och ändå gott om ledig golvyta, plus en stor hall och ett stort badrum. Barnen tycker det är lika mysigt som vi att sova på hotell, så pass kul att de hellre ville stanna på hotellet än upptäcka Malmö...
På fredagskvällen var på Lemongrass och njöt av asiatisk mat. Ja, vi verkligen njöt hela familjen. Kommer ni till Malmö så gå dit! Mina mobilbilder gör inte maten rättvisa på långa vägar.
Lowe valde blandade sushi och de försvann från tallriken innan vi andra ens hann att plocka upp våra ätpinnar. Berra och jag valde deras avsmakningsmeny, med för- och varmrätter och hoppade desserterna. Vi gillade samtliga åtta rätter och det var perfekt att få en liten postion av dem. Milia valde wokad kyckling med nudlar som även den var mycket smakrik och god, även att den var barnanpassad. Till dessert åt barnen restaurangens egna glass och att det var bland den godaste glassen de någonsin ätit var de rörande överens om.
Eftersom Berra och jag firade 19 år tillsammans passade vi på att unna oss champagne både på restaurangen och på hotellet. På Lemongrass drack vi Pol Roger Brut Rèserve, som ingen av oss testat innan, men det var inte den sista! Ett härligt friskt vin.
På hotellet sippade vi på André Clouet Grande Réserve som vi blivit tipsade om, men inte riktigt föll oss lika väl på läppen. Jag ska inte säga att den inte var god, men inte så där jublande god.


Det blir ett collage av lite suddiga mobilbilder för jag orkade helt enkelt inte släpa runt på min stora kamera. Eftersom vi åt anka, så får ni även en selfie med ett duckface. För ni vet, man blir ju vad man äter, ho ho...
 

13 kommentarer:

  1. Vilken helg, inte illa alls! Jag älskar Mello och vägrar missa någon av delfinalerna. Hade gäster i lördags, men med en liten iPad kunde jag hålla mig uppdaterad live. Jag, barnen och mamma ska på genrepet i Gbg den 14 feb. Har varit på den i många år nu. Vi går ut och äter innan showen och ofta lite shopping innan dess.

    Kram kram

  2. Låter som ni haft en superhelg här i Malmö. Härligt!

  3. härligt vad kul för hela familjen. Jag höll på Helena och hoppas hon fpr en ny chans kram Sofia

  4. Du är snygg även med duckface! :) Och Pol Roger är en av mina favvobubblor. Härligt att ni hade en sån finfin helg i Malmö! Stor kram

  5. Har inte fastnat riktigt för Melodifestivalen, men den där restaurangen och all härlig champagne lät ju inte fel alls! Malmö överhuvudtaget verkar vara en spännande matstad just nu. Det händer att jag är där i jobbet, men då bara över dagen, tyvärr.

  6. Jag är inget Mellofan men hade nog trivts jag med! Goda bubblor och god asiatisk mat - blir knappt bättre. Det verkar finnas så många grymt spännande restauranger i Malmö...

  7. Haha, ÄLSKAR selfien med duckface! Låter som en toppenhelg! Och lillkillen blir mer lik Berra för varje år som går, tycker jag. Kram!

  8. Ja, man kan ju inte ha fest jämt... tyvärr;-)
    Vad tyckte ni om bidragen? Kändes som att de blev ganska sågade..
    Ha en fin kväll!
    Kram anna

  9. Jag gillar ju mello och har aldrig varit på någon delfinal. Varit nära att boka några gånger men inte kommit till skott. Skulle gärna se ett genrep för att sen se finalen på TV:)

  10. Så himla mysigt! Fina familjen! <3

  11. Nu fick jag en akut längtan efter Malmö! Älskar den staden. Kul med restaurangen, där har jag aldrig varit. Ska kolla in nästa gång jag är nere, helt klart! KRAM!

  12. Att se festivalen live har vi verkligen inte heller gjort för sista gången, vilken upplevelse det var. Vi sm knappast har sett det på tv kommer garanterat att se de andra delarna nu också. Det var verkligen en folkfest, och vi är så glada över att våra vänner lyckades övertala oss att följa med:)
    Lemongrass har vi antecknat på vår lista över restauranger att besöka i Malmö, måste ske snarast.
    Kramar

  13. Kan verkligen rekommendera Lemongrass. Riktigt bra mat och service. Det är svårt att välja restaurang i Malmö eftersom det finns då många som är bra och som verkar bra.
    Tja, vad tyckte jag om bidragen? Alla var bättre när man satt i publiken. Jag gillade bidrag nummer 5 bäst, bedroom, som tyvärr inte gick vidare.

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.