En söt avslutning smakar nästan alltid bra. Och gärna med choklad tycker jag. Men det ska var en liten lagom avrundning på middagen. Så efterrätten får inte vara för stor.



Chokladmousse med topping 4 stora el. 6 små
100 g mörkchoklad (70%)
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Smält chokladen i en skål i ett vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ned 1 äggula i taget i den smälta chokladen, men vänta tills den svalnat något! Vänd sedan ned chokladsmeten i grädden. Fördela i portionsskålar. Låt stela i kylen minst 1 h.


Topping:
Alternativ 1: 1 dl corn flakes, ½ dl macadamianötter, ½ dl hasselnötter, 25 g torkadde bär tex blåbär, 50 g mörk choklad (70 %). Krossa flakesen. Grovahcka nötterna och bären. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned flakes, nötter och bär. Bred ut på bakplåtspapper och låt stela i kylen. Smula crispet över moussen vid servering. Servera ev. hallon till.

Alternativ 2: ½ dl mandel, ¾ strösocker, 1 tsk finstrimlat apelsinskal
Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en kastrull. Rör ned apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på pappret. Låt stelna ca 30 minuter och hacka det sedan med en stor kniv. Strö över innan servering.

1 kommentarer:

  1. Åh, det var den här som serverades när du bjöd på BLÜCHER-lunch tror jag! Riktigt god! Och toppingen! Mums!

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Alltid lika kul att höra vad ni tycker. Kram.